3D System

Буквите и рекламни елементи изработени по системата 3D SYSTEM, притежават характерна елегантност заради цялостното решение на системния профил. Рекламите са много устойчиви, защото остовната конструкция е алуминиев специализиран профил. С лекота се изработват букви в сребърно и златно огледало. Изпълнени с 3D SYSTEM буквите създават впечатление, че са направени от твъд  възможностите на материала. Най-често за осветяването им се използва LED осветление.

Main

2

3  4

 

Application

3

Обемните букви и лога изработени по системата 3D SYSTEM, притежават характерна за системата елегантност заради профила, с който се изработват.

Профила 3D е предназначен за външни условия. Рекламите са много устойчиви, защото профила 3D е от алуминий, който не старее и не ръждясва. Профила 3D създава цялостната система и така спестява време при изработката на светещи реклами. Буквите и рекламните елементи направени с 3D профил разполагат с широки възможности по отношение на обема - от 30 до 217 мм.

Профила се произвежда фабрично в много цветове по RAL. Предимство са цветове, като сребърно и златно огледало. След изработка на рекламните букви и елементи не се налага боядисване и няма заваряване. Тези процеси значително ускоряват времето за изработка на светещи обемни знаци, като стойността за изработка се намалява. Профила се произвежда с голяма дължина и може да обиколи дори и елементи и светещи букви с големи размери, без да се налага снаждане.

Системата е подходяща за серийно производство, защото е много удобна за работа. 3D SYSTEM се изработва с CNC машина с модерно управление, която може да произвежда десетки букви за 1 ден. Светещите реклами, направени с 3D профил, са лесни за поддръжка и почистване, защото се разглобяват. Буквите са много леки и не натоварват мястото за монтаж.

Системата 3D SYSTEM е изключително подходяща за изработка на светещи букви и реклами за външни условия. 3D профила е подходящ за букви и рекламни елементи светещи напред, като светлината от страниците, чрез профила се отразява и насочва към лицето на рекламното изделие, излъчвайки по-ярка светлина. Система може да се използва и за букви и рекламни елементи  светещи контражурно. В този случай  се използва 3D профил с ширина 30 мм. Лесно се правят и несветещи обемни знаци и лога, като лицето може да бъде от непрозрачен материал. Тази система е най-успешна при изработка на светещи елементи, рекламни знаци, лога и букви с размери от 15 до 80 см. 

Technical Description

3D SYSTEM се състои от алуминиев профил със специални примеси. Това прави профила лесен за работа, защото е пластичен и удобен за огъване по желаната форма. Дебелината на профила е 0.8 мм, а ширините, в които се произвежда, са от 30 до 217мм.

5

Профила 3D създава цялостната система 3D SYSTEM, като едновременно е борд и също така служи за закрепване на лицето към основата. Това се постига благодарение на вградената поликарбонатна лента, която от едната страна държи здраво лицето на рекламното лого, а в другия край на профила има гъвкаво уплътнение, което предпазва изделието отвътре от проникване на влага и прах.

Характерно за рекламните елементи изработени по тази система е че закрепването става в основата на елементите. Така детайла става много устойчив, а монтажа остава дискретен.

Рекламните знаци направени с 3D SYSTEM са от 2 части.

Първата е неизменно свързаните лице от акрил и 3D профила, които създават обема на светещия елемент.

6

Втората част е основата, която най-често е PVC 10 мм. Върху основата се поставя осветлението. Двете части се сглобяват чрез винтове от неръждаема стомана. Винтовете преминават през с фаска през 3D профила и се завиват в основата. Гаранцията за качество и продължителност на живот за букви и рекламни елементи направени с 3D  профил е висока, защото профила е от алуминий, който не старее и не ръждясва.

Покритието на профила се поставя още в завода при температура над 180 градуса и е изключително устойчиво. Използвайки различните фабрични ширини на 3D профила, рекламните елементи могат да бъдат с размери от 15 до 80 см. За по-големи светещи рекламни лога и обемни букви се налага вътре да се поставят алуминиеви профили, служещи за подсилваща конструкция.

FAQ

Q: Има ли цветове, различни от фабричните?

A: Може да се направи всякакъв цвят, процедурата е върху 3D профил, с цвят бял мат. Нанася се акрилна боя в камера.

Q: Може ли лицето и профила да завършват в една равнина, въпреки геометрията на профила?

A: Да, може, като върху стандартно монтираното лице се добави още един акрил с дебелина 5 мм. 

Q: Къде е произведен профила от системата 3D SYSTEM?

A: 3D профила се произвежда в завода на 3D SYSTEM в Полша. Изключителен представител за България е НЕОН.БГ ООД. На пазара в България има и други имитиращи профили, които са произведени в Китай. Внимавайте, те са некачествени и опасни, подходящи са само за декори. Причината е, че се произвеждат от много по-тънък алуминий от необходимото. Често при китайския профил липсва уплътнение и в рекламите може да проникне вода и прах. Поликарбонатната лента при китайския профил се отделя много лесно и така рекламите може да се разпаднат. Всяка партида е с разлики в цвета и не може да се използва с предходната!  Ние препоръчваме само оригиналния профил 3D SYSTEM произведен в Европа. Нашите светещи букви и лога се произвеждат само с 3D SYSTEM, опита ни е от 2010 година.

Q: Могат ли рекламните елементи направени с 3D профил да работят при външни условия и да ги вали дъжд? Защитени ли са от прах?

A: Да, светещите рекламни елементи, обемни букви и лога направени с профила 3D са предназначени за външни условия, лицето на буквите е здраво и плътно закрепено за профила. Профила има специална гъвкава лента, която предпазва навлизане в светещите рекламни елементи на вода и прах през основата. Също така осветлението е влаго-защитено, а буквите имат специални канали за отвеждане на конденза.

Q: Защо профилът 3D SYSTEM визуално излиза на няколко милиметра пред светещото лице?

A: Причината за това е, че по този начин профилът обхваща механично светещото лице от акрил, и то остава винаги много здраво закрепено към рекламния елемент. Тази огъвка на профила държи и поликарбонатната лента, която от своя страна позволява лицето да бъде от 2 до 10 мм. Това дава допълнителни възможности за използване на акрили с различни дебелини. Този  дизайн е характерен за профила 3D.

Q: Какво ще се случи с буквата или светещото рекламно лого ако върху него падне градушка?

A: За последните няколко години има няколко такива случая, като при силна градушка се наблюдават вдлъбнатини подобни на тези които се получават при автомобилите. Рекламите продължават да работят но се препоръчва подмяна!

Interesting

7

Често използвайки профил с ширина 140мм, се правят рекламни знаци с лице акрил ден/нощ. Това е акрил, който през деня е черен а през нощта пропуска светлина. При използването на този акрил има 2 задачи за решаване.

Първо трябва осветлението да бъде много интензивно, за да успее да проникне през иначе черния акрил. Второ, осветлението да бъде на голямо разстояние от акрилното лице, за да не се получат точки от LED осветлението.

Използвайки профил 3D с ширина 140 мм, рекламните елементи светят хомогенно защото профила създава достатъчна дистанция между лицето и основата на буквата където се монтира светодиодното осветление.

Системата 3D SYSTEM има свойството да отразява светлината и да я насочва към лицето. Така се постига по- интензивно осветление и се гарантира хомогенно /равномерно/ светене на лицето.  Резултата е интересен - черни светещи реклами и букви. Интересни ретро ефекти може да се получат с използването на неон.