Big System

Чрез системата Big SYSTEM се правят огромни обемни букви и лога. Рекламите са много устойчиви на външни условия. Системата Big System е успешна при изработка на масивни светещи букви и лога. Фронта на буквите и рекламните елементи може да бъде акрил, плътен поликарбонат, опал или винил. Най-често за осветяването им се използва LED осветление с висока яркост и гаранция. 

Application

Основното предимство на системата Big System, е в производството светещи обемни букви и лога с размери, забелязващи се от голямо разстояние. Рекламите могат да работят дълги години при външни условия, без необходимост от поддръжка.

Приложението на системата Big System, е за огромни обемни букви и лога, работещи при външни условия. Рекламите са много устойчиви на външни условия, заради дебелината на материала и конструкцията, с която са изработени. Най-често светещите реклами върху фасади и покриви на сгради са изработени със системата Big SYSTEM. Използва се от корпорации, молове, банки, летища и мобилни оператори при рекламни кампании.

Technical Description

Благодарение на системата Big System, рекламите стават много устойчиви на външни условия. При тази система основата и страницата на рекламните елементи представлява лист алуминий. Неговата дебелина се избира спрямо размера на рекламния знак. Заготовката се прави като CNC машина с фезер или оптичен лазер разкроява основата на рекламния елемент.

Вътре в рекламното съоръжение и зад него може да има носеща конструкция. Сглобяването при системата Big System става чрез точково или плазмено заваряване между основата и страницата. Благодарение на това, изделието става много здраво конструктивно.

Цвета на рекламните елементи се определя по RAL, като буквите и логата се боядисват прахово. Светещите обемни букви и лога първо се боядисват отвътре в бяло за по-добро излъчване на светлината. След това от вън се нанася избрания цвят.

Системата Big System е задължителна при изработка на големи светещи букви и лога. Тази система е най-успешна при големи светещи обемни букви. Има възможност фронта на буквите да бъде акрил, който се монтира чрез специализиран F кант. При по-големи букви за фронт се използва плътен поликарбонат опал, който се монтира чрез алуминиев винкел оформен по рекламния елемент.

Основната задача при изработката на фронта на рекламния елемент е взимането под внимание на температурното разширение на материалите, в зависимост от размера.

Най-често за осветяването им се използва LED осветление. Основно чрез системата Big System се произвеждат светещи обемни букви с размери от 60 до 150см. Използвайки акрил, за по-големите реклами за предпочитане е плътния поликарбонат. С него може да се направят обемни букви с големина 250 см.

Най-големите използват за фронт винил. Тогава буквите задължително имат конструкция отвътре. Най-масивните реклами със система Big System за светещи букви и знаци могат да достигат размери 600 см.

FAQ

Q: Колко време може да работят рекламите изработени чрез системата Big SYSTEM?

A: Живота на рекламите зависи от  работни часове и метеорологичните условия. Стандартно букви и светещи лога по системата Big System могат да работят над 60 месеца без поддръжка. При тази система основно се поддържа LED осветлението, трансформаторите и фронта на рекламите. Живота на осветлението се увеличава ако чрез датчик рекламата се изключва през деня. Системата Big System позволява разглобяване и подмяна на осветлението. Гаранцията на фронта зависи от производителя на акрила, поликарбоната или транслуцентното фолио върху рекламата. Винаги се подбират производители на материали с висока ултравиолетова защита. 

Q: Какво ще се случи с буквата или светещото рекламно лого ако върху него падне градушка?

A: Системата Big System е най-устойчива. За последните няколко години има няколко такива случая, като при силна градушка се наблюдават слаби вдлъбнатини подобни на тези, които се получават при автомобилите. Рекламите продължават да работят но се препоръчва подробен оглед на фронта! 

Interesting

Интересни ретро ефекти може да се получат със системата Big SYSTEM, като за осветление в знаците се използва неон или ретро лампи, в този случай рекламите се правят отворени отпред.

Основата и страницата служат за контур на рекламните елементи. Системата Big System се използва и за несветещи двустранни елементи.