Acrylic System

Буквите и рекламите изработени по системата Acrylic System са впечатляващи. Те светят фронтално и странично. Тази система за външна реклама създава едни от най-красивите букви и реклами, благодарение на излъчваната от всички страни светлина. Тя се получава благодарение на ярки LED модули, инсталирани в светещи букви и знаци, направени изцяло от акрил.

Main 2

 

Application

Обемните букви и лога, изработени по системата Acrylic System светят във всички посоки. Това ги прави едни от най-ефективните рекламни букви и знаци. Винаги са лесно забележими. Рекламните елементи направени от акрил имат широк спектър от фабрични цветове, които гарантират уникалното и наситено излъчване на светлина.

3

Често при изработката се използва плексиглас TRULED. Този плексиглас се произвежда в основните цветове и при използването на съответното LED осветление, светлинния поток е над 30% по-интензивен.

Усещането за обем и светлина е на най-високо ниво. Подходящи са както за външни, така и за вътрешни условия.

Светещите букви и лога направени с Acrylic System светят впечатляващо върху всяка фасада. Рекламните елементи изработени чрез Acrylic System са подходящи за вътрешни и външни условия. Този вид реклами се използват най-често, когато обекта трябва да се открои силно от конкурентите. Уникални комбинации се правят, когато фронта и страницата са от различен цвят. Тогава буквите и логата могат да светят отпред в един цвят, а отстрани в друг.

Телевизионни предавания използват умело знаци изработени с Acrylic System за студия и декори. С тази технология успешно се правят и несветещи обемни знаци и лога, като се използва непрозрачен акрил. Този вид рекламни елементи може да се използват когато няма налично захранване. Системата е най-успешна при изработка на светещи елементи, рекламни знаци, лога и букви с размери от 10 до 70 см. 

Technical Description

Изработката на рекламни елементи чрез системата Acrylic System се прави изцяло от акрил или плексиглас и се състои от 3 части:

Първата е лицето на рекламния знак, което се оформя на CNC машина с фрезер или оптичен лазер. В процеса на обработка по периферията му се фрезова канал, в който чрез високо якостно лепило се залепва страницата. Лицето най-често се прави от материал с дебелина 3 мм. Когато рекламния знак е с по-големи

4

размери, акрила или плексигласа, от който се произвежда трябва да бъде по-дебел и може да достигне 10 мм. Същото се отнася и за страничния борд.

Страницата е втората част от елемента и представлява обема на светеща буква или лого. Този страничен борд е с ширина по избор на дизайнера, съгласуван с осветителя. Най-често страничният борд е над 100 мм за да може осветлението в основата и разстоянието до фронта да бъдат раздалечени, за да се получи хомогенно осветление. При изработка, чрез фрезоване и нагряване борда на буквата се апликира към лицето и се залепва завинаги към него.

Третия компонент е основата. Върху нея се поставя осветлението и чрез винтове към нея се сглобява фронта и страницата на рекламния елемент.

FAQ

Q: Достатъчно здрави ли са рекламите от акрил, за да работят при външни условия?

A: Да, светещите рекламни елементи, обемни букви и лога, направени с акрил или плексиглас са предназначени за външни условия. Лицето на буквите е здраво и плътно закрепено за борда. Често в зависимост от габаритните размери се увеличава дебелината на използваните материали. При осветяване се използват влагозащитени LED модули. 

Q: Защо при много от буквите направени от акрил, отвътре по страницата на буквите се появяват тъмни петна?

A: Причината за това е, че поради линейно разширение през зимата и лятото, акрила претърпява малки деформации. Например при разлика от 30 градуса при 1 метър, акрила има линейно разширение 3 мм. След няколко години работа при външни условия това причинява пукнатини, през които навлиза прах. Тези пукнатини се минимизират, като между основата и борда на буквата се прави П образен канал и се поставя гъвкаво уплътнение от полиуратан. Разбира се, периодично е необходима профилактика и почиствана на рекламните знаци.

Q: Какво ще се случи с буквата или светещото рекламно лого, ако върху него падне градушка?

A: Най-вероятно при директен удар и ако акрила е бил изложен дълги години на пряка слънчева, светлина борда би се счупил! Често обаче заради геометрията на рекламите и сравнително малката квадратура на рекламите в разрез, след удар акрила се огъва леко и остава здрав. Този вид реклами нямат гаранция при градушки.

Q: Колко големи може да бъдат рекламните знаци, изработени с акрил или плексиглас?

A: В зависимост от това дали ще бъдат монтирани на външни или вътрешни условия, може да се правят малки промени. В практиката подобни светещи рекламни знаци се правят най-често между 15 и 70 см.

Interesting

Много клиенти предпочитат Acrylic System изработка на светещи рекламни букви. Причината е, че така направени буквите и рекламните знаци светят отпред и отстрани.

При изработка на подобни реклами може и основата на буквите да бъде от акрил, така рекламния знак ще свети и назад /контражурно/.

Тази техника позволява изработката на двустранно светещи рекламни знаци и лога. При конзолен монтаж рекламните елементи светят от всички страни.