LED Block System

Относително новата система LED Block System се използва за направата на обемни светещи букви и лога, чрез акрилен блок. Тази система позволява направата на много малки и фини детайли, които се виждат от много близко разстояние. Обработката е изцяло на CNC рутер, който прецизно оформя рекламния елемент по проект. Най-често се използва акрил с дебелина 30мм. Благодарение на ярки LED модули с подходящ размер се получават фини светещи букви и знаци, които може да светят във всички посоки.

Main 2  3

 

Application

Светещите букви и знаци изработени по системата LED Block System, могат да бъдат многоцветни, благодарение на разнообразието от цветни акрили. Обработката при производство е изцяло от машина с точност една десета от милиметъра, което позволява елегантни и сложни рекламни елементи. С лекота се произвеждат сложни серифни светещи букви.

Често се изработват букви, които имат върху фронта допълнително апликирани плоскости. Лицето може да бъде от неръждаема стомана, дизайнерска текстура и

3x3

директен печат. Страничния борд също може да получи оцветяване и релефна обработка. Предимство на системата LED Block System е скоростта на производство, качеството, прецизността и устойчивостта на външни условия.

Приложението на този вид светещи реклами е главно когато са необходими прецизни и сложни обемни букви и знаци. Често тези реклами се използват, като се монтират върху основи от композитен материал.

При изработката на светещи кутии, използвайки системата LED Block System се произвеждат релефни букви и те работят заедно с плоски светещи детайли. Нашата система за изработка работи отлично, защото тук е важен инженеринга и чертежа, с който управляваме машините си. Когато се прилага правилната пропорция от място за осветлението, разстояние до контура и интензитет, резултата е винаги отличен.

В процеса на изработка, най-често първо правим контролна точка за качество. При системата LED Block System, първо се проверява равномерното осветление, след това интензитета и финално сглобяването и уплътненията. За да изглеждат наистина отлично нашите инженери предвиждат пространството за преминаване на електрозахранването и начина на монтаж. Ние използваме тази система за изработка на обемни светещи букви и релефни реклами с габарит от 5 до 40 см.

Technical Description

4

Изработката на рекламни букви със системата LED Block System се прави от акрил или плексиглас, често в комбинация с неръждаема стомана, композитни материали и транслуцентни медии.

Началото започва с чертеж на рекламния елемент. Инженер с опит проектира формата, съобразява разстоянието на осветлението до контура на формата. В процеса на чертане се прави специално място за основата на рекламния елемент. Основата е от композитен материал или алуминий. Корпуса на обемните букви и лога по системата LED Block System се прави от блок акрил с дебелина 20-50мм.

Обработката е изцяло с  CNC рутер, който оформя контура, прави канал, в който се инсталира LED осветлението, фрезова за уплътнение и финално прави отвори за резба. При сглобяването първо се поставя LED осветлението. Осветлението се насочва към основата, която е покрита със силно отразителен лак. Така отразеното осветление свети равномерно по страните и лицето на рекламните елементи.

Сглобяването става чрез неръждаеми винтове от М2 до М4. Основата и корпуса се сглобяват, а уплътнението се поставя между двете части в каналче. Осветлението в буквите и логата, направени по системата LED Block System се захранва от 12 волта.

FAQ

Q: Достатъчно здрави ли са рекламите от акрил, за да работят при външни условия?

A: Да, светещите рекламни елементи, обемни букви и лога направени с акрил или плексиглас, са предназначени за външни условия, корпуса на буквите е моноблок. Основата е алуминий или композитен материал /еталбонд/. При сглобяването между тях има уплътнение, което предпазва от влага и прах. Самото сглобяване е чрез винтове и е много надеждно. При осветяване се използват влагозащитени LED модули. 

Q: Има ли други цветове, различни от фабричните акрили? Може ли системата LED Block System да предложи и други варианти?

A: Цветовете наистина са само основните. Като правим светещи реклами, имайте предвид, че няма особено значение дали един цвят е по-тъмен или по светъл. Причината е в това, че когато ярко осветление освети рекламния елемент, неговия цвят се определя повече от яркостта на осветлението, а не толкова от оттенъка на акрила, от който е направен. Разбира се цвета се запазва. Разликата от по светъл до по-наситен цвят се вижда само, когато рекламния елемент не свети. Ако все пак е от изключително значение, рекламните елементи се произвеждат от опалов /бял/ акрил и след това се прави директен UV печат или се апликира транслуцентно фолио. Така може да се получи всякаква визия. В отделни случаи акрилния блок може да се боядиса в камера за мокро боядисване. При нас може всичко!

Q: Защо букви и светещи лога по системата LED Block System се правят до 40см?

A: Причината за това е, че материала от който се прави основния корпус има висока себестойност. При обемни букви до 40 см, изработката е евтина защото буквата ще се изработи от машина. Въпреки цената на акрилния блок, цената е много конкурентна. Материала би бил не повече от 0.2 кв. м. При по-големи букви обаче значително нараства нуждата от материал, като успоредно се увеличават и фирите, а цената става висока. При по-големи букви от акрил препоръчваме производството да бъде по системата Acrylic System. При тази система рекламните елементи са кухи от вътре и цената е по-конкурентна.

Q: Какво ще се случи с буквата или светещото рекламно лого ако върху него падне градушка?

A: Най-вероятно при директен удар и ако акрила е бил изложен дълги години на пряка слънчева светлина, рекламния елемент би се счупил! Често обаче заради плътната структура на моноблока няма поражения. Забелязва се само драскотина и/или леки отчупвания по периферията.

Interesting

Често когато обемните букви или светещи лога трябва да се много малки, серифни или релефни, системата LED Block System позволява прецизна изработка. Може де се използва за композитни структури, в комбинация с прозрачен плексиглас, шперплат, ПВЦ и дори алуминий.