Retro Neon System

Ретро или модерна е системата Retro System? Тя се използва за направата на обемни светещи букви и лога, като се използва неоново осветление и лампи. Тази система може да използва както оригинално неоново осветление, така и осветление със софт неон или още LED неон. Когато осветлението са лампи и трябва да работят при външни условия, ние използваме интересна технология, и чрез вакуумно формоване изработваме лампи с желаните размери. Системата Retro System е уникална за ретро светещи букви, която се завръща в модата. Често подобен дизайн се използва, за да направи уникално впечатление върху фасадата. Невероятно уютно изглежда и в интериора.

Main 1 2

 

Application

3

Любимите ни ретро реклами се правят със системата Retro System. Ние сме запазили всички оригинални системи за направата на неонови елементи. Човешкото око лесно разпознава оригиналния ефект на неоновите реклами, направени от стъкло. Изработени от ръцете на отлични майстори, нашите реклами са ярки и предизвикват вълнение и радост.

Използвайки ретро лампи, изработваме обемни светещи букви и лога, като се използва осветление с топла бяла светлина от лампи. През годините нашия екип провери много различни източници на светлина, наподобяващи неон. Ние успешно прилагаме и новите материали, които на базата на LED осветление и гъвкава силиконова вложка имитират неон.

В системата Retro System ние използваме LED неон или още гъвкав неон на реномиран чешки производител. Така осигуряваме технология с по-ниска консумация и цена, но запазваме качеството на продуктите си.

4

Когато осветлението са лампи и трябва да работят при външни условия, използваме вакуумно формоване. Retro System създава оригинални и завършени светещи реклами, с отлични решения, в зависимост от приложението на светещите букви и лога. Комбинацията между дърво, патиниран метал и осветление със системата Retro System, влиза в портфолиото на професионалните дизайнери, създавайки неповторими преживявания с уникален дизайн.

Системата се използва при създаването на светещи елементи за игрални зали, хотели, заведения и студия. Всеки, който ги харесва, може да ги поръча при нас без ограничение в размера и дизайна, а ние ще се радваме да открием вашата усмивка!

Technical Description

5

Системата Retro System съдържа в себе си няколко технологии и процедури, прилагани от най-добрите майстори в рекламата. Оригиналният неон произвеждаме със инсталация произведена в Италия. Ние огъваме, вакумираме, оцветяваме и зареждаме с различни газове оригинални рекламни стъкла. Успоредно с това сме избрали доставчик от Чехия, който произвежда софт неон и го внедряваме, когато е необходима по-ниска цена или специфично сменящо си цвета RGB осветяване.

Инженер с опит проектира електрическите връзки и оптимизира схемата, за да се постигне най-висока яркост и гаранция. Рекламите, направени чрез системата Retro System, използват за основа обемни букви от алуминий, плексиглас, композит или дърво. В случаи, когато корпуса е алуминиев, обемните букви и лога се правят, като структурата е отворена отпред.

Създава се от 2 части. Първата е основа, която служи за монтаж на осветлението и проводниците, която се монтира към фасадата. Втората част е страницата, наричана често борд. Борда при светещите обемни букви е постоянно свързан с основата с помощта на точково заваряване. Той служи за ограничаване на осветлението в контура на рекламния елемент. Борда създава обема на буквата, събира и насочва осветлението към фронта и служи за предпазване на осветлението от механично увреждане.

Изработката най-често се прави от основа 2 алуминий и борд с дебелина 1.5мм. Обработката е изцяло с CNC рутер, който оформя контура, прави отвори за лампите, след което се поставят крепежи чрез капацитивно заваряване. При сглобяването основата се поставя на 15 мм от края на борда. Така се оставя разстояние за свързващите проводници, след това детайлите се боядисват прахово или се лакират. Финално се поставя осветлението.

FAQ

Q: Чрез системата Retro System може ли осветлението да бъде и оригинален неон, но и LED неон? Защо не се използва само лед неон, след като е по-евтин?

А: Хубаво е, че системата има 2 решения. Това улеснява избора в зависимост от приложението. Когато трябва да се направят обемни букви с ниска себестойност или за декори, LED неона е идеален. Без да сте специалисти обаче лесно може да забележите разликата между него и оригиналния неон. Оригиналният неон свети ярко във всички посоки и заради обработката, трайно остава в желаната форма. Когато трябва рекламата да изглажда като бижу, оригиналния неон е незаменим. Тъй като оригиналния неон се прави от майстор стъклар той има и допълнителна художествена стойност, която се увеличава във времето.

Q: Какво ще се случи с буквата или светещото рекламно лого ако върху него падне градушка?

A: Най-вероятно при директен удар оригиналния неон или лампа биха се счупили! Може да се предпази ако обемната буква има борд с по-голям размер.

Q: Бих желал да поръчам светещи обемни букви с ретро ефект на лампи вътре в клуб, как е най-правилно да се изработи рекламата?

A: При направата на светещи обемни букви с ретро ефект за вътрешни условия системата Retro System използва следните процеси:

Първо се изработват обемните букви отворени отпред. За изработка се използва алуминий, върху който се нанася лак в камера за боядисване. Буквите се правят с двойно дъно, като първото е това, което се вижда и в него има отвори за лампите. Второто дъно служи за основа, върху която се монтират фасунгите и се правят електрическите връзки. Лампите се избират, като размера на рекламния елемент определя диаметъра на балона. Когато е за вътрешни условия се препоръчва използването на димер, с който се настройва яркостта на лампите за постигане на приятна светлина. 

Interesting

Retro SYSTEM e система, която често прилага светещи неонови елементи в рекламата. Неповторими малки елементи и надп иси могат да бъдат направени и чрез неон, монтиран върху основа от акрил и така лесно да се монтират в домове, офиси и клубове.